Här är våra hjältar


Runt om i världen finns det människor som alltid finns där för andra. För dem som aldrig får en chans att skapa sig en bättre morgondag därför att all tid och kraft går åt till att överleva idag. För dem som varje dag vaknar upp med en växande oro över sin hälsa och framtid.

Vi tackar alla dessa fantastiska människor som ger så mycket av sig själva för att hjälpa så många. Vi gör det genom att varje år skänka 10 000 kronor till var och en av de fyra organisationer som vi valt att helhjärtat stödja. Där finns RIVSALTs hjältar. Vilka är dina hjältar?

- Jens och Linda Sandringer

Barndiabetesfonden

När vår dotter var fyra år gammal blev hon diagnostiserad med typ 1-diabetes. Denna form av diabetes är den vanligaste livshotande sjukdomen bland barn och vad som orsakar den är fortfarande ett mysterium. Dessvärre ökar antalet människor med typ 1-diabetes snabbt. Ungefär 8 000 barn och vuxna i Sverige har typ 1-diabetes och varje år drabbas ytterligare 900 människor av sjukdomen.

Ingen vet varför denna sjukdom är vanligare i Sverige och Finland än i andra länder. Som föräldrar till en flicka med typ 1-diabetes är vi oroliga över denna negativa utveckling. Det är därför det är viktigt för oss att stödja forskning som syftar till att förebygga, bota och lindra diabetes hos barn och vuxna.

Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation som har kraften att åstadkomma förändring. De sprider kunskap, kartlägger miljöhot, föreslår lösningar och påverkar politiker och myndigheter, både lokalt och internationellt.

Deras arbete är viktigare nu än någonsin och företag som RIVSALT måste titta närmare på sin egen verksamhet. För oss är det alltid viktigt att minska vårt miljöavtryck och vi försöker ständigt hitta bättre och mer miljövänliga alternativ. Under 2023 kommer vi att sluta använda plastförpackningar i våra produkter.